Dýňový chlebíček

Dýňový chlebíček sypaný slunečnicovými semínky

1/4 hrnku rostlinného mléka (sojové, mandlové apod.)

malá lžička citronové šťávy

1 plechovka dýňového pyré nebo 1 menší hrnek rozvařené a vychlazené dýně Hokkaidó nebo máslové dýně

1 hrnek třtinového cukru

2 PL agávového sirupu nebo javorového sirupu

trochu vanilkové tresti nebo vanilkové lusk

2 lžičky perníkového koření

2 hrnky celozrnné mouky (špaldová nebo jiná)

1 lžička sody

1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů (DM nebo zdravá výživa), případně prášku do perníku

slunečnicová nebo ďýňová semínka na posypání

Rozehřejte troubu na 200st., vyložte chlebíčkovou formu papírem na pečení.

Vidličkou prošlehejte rostlinné mléko s citronovou šťávou, až trošičku „zhoustne“

V misce rozmixujte dýňové pyré s cukrem, sirupem a vanilkou.

Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, perníkové koření a pak vmíchejte také dýňovou směs a pořádně promíchejte, až se směs spojí a je hladká.

Nalijte směs do chlebíčkové formy, uhlaďte na povrchu a posypte slunečnicovými nebo dýňovými semínky.

Přikryjte alobalem shora a pečte asi 1 hodinu nebo do té doby, než bude zapíchnuté a vytažené párátko suché, tzn. směs bude uvnitř upečená. Ke konci pečení alobal sundáte.

Nechte vychladnout a krájejte na plátky. Celý bochníček lze zmrazit a servírovat kdykoli.

Dobrou chuť!

Komentáře