Recepty z předvánoční akce s KY:-)

BARFI (cukroví – Indie)

Potřebujeme 1/4 kg mletého kokosu (nejlépe bio), 400 ml slazeného kondenzovaného mléka, 10 tobolek kardamomu, hrst přírodních sekaných pistácií.

Kardamom vyloupejte a nadrťte najemno válečkem nebo v hmoždíři. Nesolené pistácie nahrubo nasekejte, smíchejte s polovinou celkového množství kokosu a vložte do rendlíku se silnějším dnem. Přidejte kondenzované mléko a míchejte do zhoustnutí (nebo až se vše krásně spojí a začne vonět). Pozor, hmota má tendenci se připalovat! Nechejte vychladnout (asi 15 min.). Rukama vytvářejte kuličky velikosti pingpongového míčku nebo menší (dle libosti) a obalujte ve zbylém kokosu.

Naskládejte na tácek nebo do plechové dózy a nechejte odležet v chladu.

Dobrou chuť!

Vločkové sušenky s mandlemi

Na 30 ks budeme potřebovat 150g loupaných mandlí, 150 jemných ovesných vloček (nejlépe bio), 150g hladké celozrnné mouky (nejlépe špaldové), sůl, 4 lžíce medu, 4 lžíce mléka, 4 lžíce kvalitního oleje (bio slunečnicový, řepkový apod.)

Mandle jemně umeleme a nasypeme do mísy. Přidáme vločky, mouku a špetku soli. Přilijeme med, rozmíchaný v mléce a promícháme. Přidáme olej, zpracujeme těsto a chvilku necháme odležet. Z těsta tvoříme hrudky o velikosti vlašského ořechu a opatrně je rozmáčkneme na placičky. Vytvarované sušenky naskládáme na plech vyložený pečicích papírem a pečeme v troubě předehřáté na 165 stupňů asi 15-20 minut.

Dobrou chuť!

Komentáře